söndag 18 augusti 2019

#Trafikförsäkringsföreningen #feedback

Hej,

Det kostar mig 43 592 kr att ha bilen försäkrad i Trafikförsäkringsföreningen om jag inte får veta att den inte är försäkrad i mitt vanliga Försäkringsbolag, tycker ni verkligen att det är rimligt att ha ett sådant system där människor blir skuldsatta och hamnar hos kronofogden för att bilen inte automatiskt försäkras i ett vanligt försäkringsbolag typ där man hade bilen försäkrad tidigare? Det är klart att en bil måste vara försäkrad men i alla fall jag tycker inte att det systemet är bra utformat som det är nu, borde det inte att gå göra bättre så man inte behöver betala så hög avgift om man inte vet att en bil som inte är försäkrad som vanligt kostar 119 kr per dag?

För en tid sedan ställde jag på en bil, en Citroen C5 och jag visste inte då att man måste själv kontakta försäkringsbolaget för att försäkra den. Det ledde till att jag fick en räkning från er eller trafikförordningen, jag är osäker på vem som skickar ut räkningen men när jag googlade "trafikförordning" så fanns Transportstyrelsen med bland länkarna så därför mejlar jag nu er.

Min räkning var på 840 kr och jag tror försäkringen kostar 100 kr per dag så det var väl ca en vecka innan jag tog kontakt med Länsförsäkringar och försäkrade den där. Pratade med en vän igår och han hade råkat ut för samma sak men flera gånger värre, han blev skyldig 200k för att han inte visste att man måste kontakta ett försäkringsbolag och försäkra bilen annars kostar det 100 kr/dag.

Det är inte den optimala lösningen tycker jag men förstår att ni tycker det för ni tjänar ju en massa pengar på det. Det skulle dock vara schysstare om man gick till väga på något annat sätt.

Ett sätt är att det inte går att ställa på en bil innan man har kontaktat ett försäkringsbolag och försäkrat sin bil. Ett annat är att när man ställer på bilen igen så får försäkringsbolaget där man tidigare hade bilen försäkrad ett meddelande och de försäkrar automatiskt bilen. På det sättet undviker folk att hamna i samma fälla där man ovetande får betala 100 kr per dag till trafikförordningen.

Tankar om mina förslag?

Mvh,
Tommy Bergström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar