söndag 27 januari 2019

Människan är ingen smartphone

God morgon, hoppas veckan har varit bra och att ni får en bra söndag! Nu är det 27 januari och många nyårslöften har getts och det brukar gå bra att hålla dem i en månad sen blir det svårare. Hur går det för er?

1 januari är för många en nystart i livet där man vill göra en förändring, kanske byta jobb, gå ner i arbetstid eller börja träna. Har ni ett arbete som ni gillar och där ni känner att ni inte jobbar? Har man ett jobb man verkligen älskar så behöver man inte jobba mera i sitt liv. När jag jobbar så känns det inte som jobb utan som något som är en del av mitt liv men jag får lön för det. Svårt förklara.
En del brukar säga att man måste jobba. Då menar de antagligen heltid. En del säger till mig att skaffa jobb. Jag säger att jag jobbar, då säger de att jag ska skaffa heltidsjobb. Varför då frågar jag, jag har inte tid eller lust att jobba heltid. Många skulle nog vilja gå ner i tid men de är av olika anledningar beroende av pengarna som heltidsarbetet ger pga att deras utgifter är stora.

Många av dem som jobbar och undrar varför inte jag jobbar heltid har inte tid att göra sina vänner tjänster och hjälpa till. När började man prioritera arbete och dess lön högre än att hjälpa vänner och medmänniskor dvs göra tjänster, Jag skulle vilja säga att de prioriterar fel och det är min subjektiva åsikt och fler och fler kommer att tänka som mig ju längre tiden går och ju fler arbeten som tas över av AI och fler inte behöver lägga så mycket tid på arbete som vanliga människor behöver göra i dag.

De som är inne i ekorrhjulet har fullt upp med att hinna med sina egna vardagssaker som tar upp tiden att de inte hinner reflektera så mycket över tillvaron. Så mycket att stå i om dagarna; stiga upp tidigt, lämna barn på dagis/lekis/förskola/skola, själva åka iväg till jobb i åtta-nio timmar, hämta barn från skola/förskola/lekis/dagis, åka till affären och handla mat till middagen, laga maten, äta + läxläsning + umgås, ev städa/tvätta och till sist sätta sig en stund framför teven för lite vila innan sovtime.

[Ingen tid för att göra vänner/medmänniskor tjänster i det tidsschemat men arbeta 8 timmar fanns med.]

Några har inte tid att träna så mycket som de känner att de skulle göra pga att andra saker prioriteras högre i tid än träningen, som t ex arbete. Några vill upprioritera arbete/pengar så de kan köpa fler prylar att leka med men då nedprioriteras samtidigt den egna hälsan som blir sämre utan att träna/röra på sig.

Många sover för lite också för att andra aktiviteter prioriteras högre. Där gör man ju ett val men det är viktigt att sova för det är under sömnen man laddar om batterierna och vilar upp kroppen. Om man sover för lite under en längre tid är blir det ungefär som med batteriet i en smartphone, det blir sämre och sämre tills vi köper en ny smartphone 2-3 år senare.

Människan är ingen smartphone som man kan byta ut vart annat-tredje år eller byta batteri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar