fredag 12 oktober 2018

Tips från Danske Bank

Man ska nog vara försiktig på att lyssna på råd från någon på Danske bank, vill man tvätta pengar däremot så är det rätt bank :)

Det är sällan en bra idé för den som sparar i fonder på lång sikt att kasta sig på säljknappen när börsen svajar. Däremot kan det vara läge att se över sin fördelning mellan aktier och räntor.
“Du ska placera dina pengar så att det motsvarar dina preferenser på avkastning och risk. Gjorde du det för ett år sedan har du en annan allokering i dag, eftersom börsen gått bra. Det betyder att risken är högre än din riskvilja”, säger Arturo Arques, privatekonom på Swedbank.

Hans råd till den som vill sänka risken är att välja räntepapper med hög kreditvärdighet.
“Om man ska öka andelen räntebärande skulle jag inte ta high yield-papper i första hand, utan räntepapper med hög kreditvärdighet. Jag skulle också titta mycket på korta räntepapper”, säger han.
En del pengar skulle han också parkera på ett sparkonto.

Maria Landeborn, seniorstrateg på Danske Bank, konstaterar också att sparkontot fortfarande innebär lägst risk.

“Räntan är väldigt låg, men det kan löna sig att jämföra så att man får någon ränta. Det man får tänka på är att även de konton med insättningsgaranti och bäst villkor fortfarande ger lägre avkastning än inflationen”, säger hon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar