torsdag 23 mars 2017

torsdag

Vaknade 7.30 idag, var kissnödig och trodde nog att klockan var mera men det var den inte. Eftersom jag ändå sov lätt, eller sov ju inte alls jag vaknade ju...men eftersom jag nu ändå var vaken så steg jag upp. Det hade ju varit mkt jobbigare stiga upp 7.30 om jag sovit som djupast då, det bästa är ju om ens REM-sömn ligger nära ytan (dvs man sover "lätt") än tvärt om. Så om ni har ställt väckarklockan eller mobilen på t ex 6 för att ni börjar jobba kl 7-8, om ni vaknar kl 5 eller innan klockan ringer så är det bättre att ni stiger upp då än somnar om. Om ni vaknar kl 5 säger vi och ni sedan somnar om och hinner komma i djupsömn igen så kommer ni vara supertrötta när klockan ringer kl 6 och det blir jobbigare att stiga upp än om ni stigit upp när er REM-sömn låg vid medvetandets yta och ni nästan var vakna.

Nu kaffe och läsa lite :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar