torsdag 21 april 2016

hemmets lugna vrå

Nu är jag hemma igen efter arbetsdagen. Min arbetsdag började kl 13 då jag träffade min klient Peter och vi fikade på Clarion hotell. Det är lugnt och skönt där mitt på dagen eftersom de öppnar först kl 17. Alltid när jag varit där tidigare har jag frågat vad kaffe kostar och då har personalen sagt att det bara är att ta. I dag hämtade jag två koppar kaffe som vanligt till mig och Peter och ingen sa något men sen när jag gick för att hämta vatten såg jag en personal komma gående mot mig från där han stod så jag anade att han inte var helt nöjd. Han frågade om vi tillhörde någon konferens, nej sa jag, och då sa han att kaffet kostar och att vi skulle betala i receptionen. Alltså, han gjorde säkert bara sitt jobb men lite väl övernitiskt känns det ju för det är ju inte hans kaffe liksom det är ju hotellets och han förlorar ingenting på att bjuda folk som kommer och vill ha kaffe. Kaffe är ju dessutom inte särskilt dyrt så det är ju snarare gratis goodwill att bjuda på kaffe och säga de som blivit bjudna säger att Clarion är ett bra hotell för där är de trevliga osv och till slut resulterar det säkert i att någon bokar hotellrum eller köper mat där bara för den goodwill som sprids. Men nej så tänkte inte denne nitiske personal, kostar kaffe så gör det!

Efter mitt jobbmöte så gick jag till gymet och tränade spinning och badade och kom hem vid 17-tiden. Känns lagom med en fyra timmars lång arbetsdag hemifrån, nu hemma i lugnet och ska fortsätta med fenomenologin tills fjärde finalmatchen mellan Frölunda och Skellefteå börjar.

Mitt tips är att Skellefteå vinner eftersom de har bortamatch och det har varit idel bortasegrar i årets SM-final.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar