måndag 11 januari 2016

Pray for the world!

På facebook finns det en grupp som heter "https://www.facebook.com/Utvisa-alla-ISIS-krigare-och-terrorister-1619532568336153/?fref=nf"

Det är möjligt att IS och terrorister inte är bra men de senaste inläggen syftar mest till att få bort alla invandrare och tar bara upp sådant som asylsökanden gjort fel.

Förut var det nazister som pekades ut och alla som tillhörde ett skinskallegäng uteslöts ur samhället. De flesta skinheads var vilsna ungdomar utan familj och nära vänner som hittade gemenskap bland vänner, att de sedan råkade vara nazister var ju en nackdel för dem men de fick vänner att umgås med och när andra icke-nazister vände dem ryggen var det ju inte så svårt val för dem att välja vem de skulle umgås med. De hade två val. Vara själva eller umgås med nazistvännerna, och ensam ville de ju inte vara så de hade inte så mkt val.

Typ samma sak är det med immigranterna och invandrarna från muslimska länder. De kommer från en kultur där det är rätt att t ex se tjejer som en ägodel och göra vad de vill med dem och ser inte sexuella ofredanden mm som olagligt och något man inte får göra. Därifrån de kommer är det ju så man gör och enligt deras kultur gör de inte någonting fel.

Nu vill länder utvisa asylsökanden/flyktingar som begår brottsliga handlingar och bland annat sexuellt ofredanden osv. Varför inte försöka integrera dem till egna landets kultur och lära dem vad som gäller i det egna landet. Om de vill stanna och leva ett liv utan krig och risk att bli dödad så bör de lära sig nya landets lagar och vad som är rätt och fel enligt landets kultur. Vill de fortsätta leva som förut så får de åka tillbaka till Syrien, Turkiet eller vart de nu kommer ifrån.

De som möter dem kan hälsa dem välkomna och säga "Välkommen hoppas ni ska trivas här men nu är det svenska regler som gäller". Det är jobbigt att ändra vanor och beteenden, det vet jag om någon, men man får välja mellan två onda/jobbiga ting, typ väga "krig och misär och risk bli dödad" vs "fred, nytt liv, lugn och ro men svenska nya lagar".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar