onsdag 13 januari 2016

Det är inte skrivet i sten

Kommer ihåg när jag praktiserade på Sävastgården. Det var en tjej där som var lite bråkig och då tog min handledare Pia in henne i ett samtalsrum och pratade med henne. Hon skulle få komma till ett familjehem hade hon blivit lovad och Pia berättade för oss andra att hon hade sagt att "det var inte skrivit i sten" att hon skulle få komma från Sävast till familjehemmet.

Jag såg framför mig någon som stod och ristade in bokstäver och ord på en runsten och hade inte hört det uttrycket tidigare. Undrar om tjejen som Pia sa det till hade hört det, för det var inte helt uppenbart vad hon menade när hon sa det, inte för mig iaf. Men senare har jag förstått att det betyder att beslutet kan ändras.

Sa man så även på familjen Hedenhös tid, när man ristade in saker i runstenar? Om det inte stod på en sten så var ingenting bestämt alltså. Vad jobbigt att inga "avtal" gällde om det inte hade ristats in på en sten.
Puh, tur att jag inte levde på den tiden säger jag bara. Tycker det är nog jobbigt skriva saker med tangentbord, penna och i telefonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar