lördag 19 december 2015

Video && Svensson firar jul

De flesta har numera övergett videotekniken för att spela in på inspelningsbara dvdn men jag gillar min video. Iaf när den fungerar som den ska. Upptäckte för någon dag sedan att bilden på det jag spelat in på senaste tiden inte är lika bra som när jag ser direkt på teven. Det ska vara "pal" inställt på videon har jag lärt mig men videon verkar ställa om sig själv till något annat så därför blir det inte bra och har inte kommit in i någon meny för att ändra inställningar heller. Tills igår.

Jag testade att koppla hdmi-kabeln från datorn till videon istället och in i teven. Då kunde jag helt plötsligt komma in i menyerna och där fanns det en inställning där man ändrar "colour" till antingen "auto" eller "pal" och "auto" var förvalt. När jag ändrade till att "pal" skulle vara förvalt har det fungerat. En annan bonus med hdmi-kabeln är att det går att programmera in program så jag behöver inte sitta vid video och tv för att kunna spela in, men då måste hdmi-kabeln vara inkopplad och den är ju vanligtvis kopplad mellan dator och tv. Så nu är allt frid och fröjd ett tag framöver. Typ tills jag ska koppla in videon i Rosvik under jul och nya inställningar och problem kommer. Där har jag för mig att det inte går att spela in om inte tvn är på samtidigt men ska testa med hdmi-kabel där också, hoppas det löser även det problemet :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar