torsdag 19 mars 2015

Vem är jag om jag inte är perfekt

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/517495?programid=3637

Har inte lyssnat på programmet men det är många som säger att man inte ska ha så mkt krav på sig och man ska gå på yoga, mindfulness osv. Jag kanske passar en del att tänka så men utan krav blir det inte heller bra.
Om man går i skola och inte har några krav på sig så blir man underkänd på seminarier, tentor och inlämningsuppgifter och blir jobbigt göra dem sen istället. Har man jobb eller praktik och inte känner krav att passa tider där, gå dit överhuvudtaget eller inte känna krav på att prestera där så blir chefen eller AF sur och man får byta jobb/praktik.

Man kan låta bli att tvätta, städa och handla och istället lyssna på talböcker, promenera och ta det lugnt om dagarna. Det leder till att man till slut inte har rena kläder och om man inte känner för att tvätta bör nya köpas. Städa är det som är enklast att hoppa över men nu på våren följer det med grus som måste sopas upp. Går man inte och tränar tappar man sina muskler och orkar lyfta mindre vikter efter ett tag. Tränar man ingenting alls så får man till slut ont i kroppen av att inte röra på sig tillräckligt.

Att inte ha krav på sig och mål framför sig kanske är bra för en del som haft för höga krav på sig.
Antar att det är som med det mesta att det lagom är bäst, för om man inte har andra mål än att sova, äta, meditera, gå på mindfulness och bara leva i nuet så kommer man inte överleva. Att använda alla pengar första dagen när man får dem och "lever i nuet" leder till ingen mat i slutet av månaden --> dör svältdöden.

Det är nog med krav som med droger att man kan överkonsumera dem och då blir utfallet obra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar