tisdag 1 april 2014

Helsingborg-Djurgården

En del borde stanna hemma och inte gå på fotboll men det har nog inte något med fotboll att göra. Det kommer alltid finnas män som mår dåligt och inte kan hantera sina problem på ett bra sätt utan de använder våld mot andra som en lösning.

Tyvärr fick en 43-årig familjefar lida för detta, vet inte om han ens var fotbollssupporter eller om han bara råkade komma i vägen för någon som kände för att kasta en flaska i huvudet på någon just då.

Varför är det så mycket våld på fotbollsmatcher och inte i andra sporter. Läste att något lag dagen efter inte skulle sälja tröjor som det står "Hata Göteborg" på. Det borde nog inte få säljas tröjor eller annat som förmedlar "hat", det finns nog av detta i världen. Att känna hat är en sak, jag kan hata och jag kan vilja misshandla och tom döda. Men skillnaden är att för de flesta av oss stannar det vid en tanke. Vi dödar inte vår lärare, vår chef, vår granne eller någon annan som vi "hatar" för tillfället. Vi räknas som "friska" människor. Sedan finns det andra som tar hatet ett steg längre och verkligen misshandlar, dödar och gör andra onda handlingar mot andra människor. Det är kanske en sån människa som tog ut sin frustration på sitt eget misslyckade liv på en annan människa ev en motståndarsupporter. Idrott och framför allt fotboll är en lek. Visst det går ut på att vinna och just under matchen så är det allvar men när slutsignalen har gått så har någon vunnit, någon har förlorat några poäng men that's it. Livet går vidare och ingen ska behöva gå från en matcharena med skador, varken spelare, funktionärer eller åskådare.

Kanske fotboll till slut kommer att spelas utan publik och folk får se den hemma framför teven, då är det sambon och barnen som råkar illa ut kanske. Inte bättre det givetvis. Är det för att fotbollssupportrar mår sämre och kommer från samhällsklasser där det förekommer mera våld, känner de sig svikna av samhället, ja det finns många frågor att ställa sig varför det alltid är fotbollssupportrar som ställer till det. Tur jag håller mig till hockey och basket. Var på basket igår och såg Northland-Sallén i Luleå Arena och det var publikrekord, 2 600 åskådare. Bara kärlek och glada basketsupportrar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar