tisdag 29 april 2014

chacha dear bloggdiary- Fattig bonddräng

Var förbi banken i dag. Swedbank som jag lämnade pga alla avgifter men nu måste jag besöka dem igen för min huvudman har sina pengar där. Hade med mig papper för att överföra 1 333 kr från ett konto till ett annat. Det visade sig att det papperet var fel papper så jag måste förbi överförmyndarnämnden. Frågar mig varför de inte skickade rätt papper från början. Jag hade räknat fel, eller snarare räknade hon jag frågade om hjälp fel för hon glömde bort att ta bort skatten från summan som skulle skickas till fd god man. Bra att de har koll där borta på överförmyndarnämnden.
Åker dit och ber att få rätt papper så jag kan överföra pengar. Frågar om jag behöver kvitto eller om jag ska skriva på kontoutdrag när jag överfört pengar till en assistent som la ut pengar själv. Jag får veta att jag kan göra en notering på kontoutdrag som jag inte fått men bett banken skicka annars blir det svårt och jag tänker inte skriva ut själv på min egen skrivare. Dessutom säger hon att de kontrollerar mig och det är min uppgift att kontrollera assistenterna. Så om de gör fel så är det mitt ansvar och inte överförmyndarnämndens..

Trodde överförmyndarnämnden var till för att hjälpa gode män med sitt arbete men det är inte deras uppgift. Den är att kontrollera. Som jag älskar att bli kontrollerad. Som jag älskar all byråkrati och regler. På vägen hem tänkte jag skicka ett mail där jag sa att jag ska nog inte fortsätta vara god man för jag vill inte bli kontrollerad men hade annat att göra när jag kom hem så glömde bort skicka det mailet och nu mindre upprörd. Fortfarande upprörd men inte nog för att maila.

A-kassan måste ha ett intyg på att jag började arbetet ett visst datum som AF har men AG skrev ett annat datum en vecka senare. Bara för att uppgifterna skiljer sig åt kan de inte påbörja ärendet utan de måste få in intyg från AG på datum då jag började anställningen.

Det kanske är bra med byråkrati och regler, det blir ordning och reda i landet då och i länder med mindre byråkrati är det mer vad det nu heter när man kan köpa sig förbi regler, kommer inte ihåg namnet men ni vet vad jag menar?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar