måndag 24 mars 2014

Arbetsförmedlingen


Jag förstår henne och det är säkert många handläggare som känner likadant som hon.
Det är inte de som bestämmer, det är Alliansen som deras chef men de är för fega och rädda om sina jobb för att tänka själv och göra ett bra jobb när de sitter och pratar med sin arbetssökande. De ska vara på den arbetssökandes sida och vara lojal mot denne för de är ju dem de jobbar med och är närmast. Fredrik Reinfeld, Alliansen och regeringen sitter i Stockholm och långt borta från både handläggare och deras klient. Att kalla de arbetssökande för kund är fel för kunden har alltid rätt och arbetslösa har aldrig rätt mot AF och det får alla som inte sköter sig veta för då blir de anmälda till akassan och av med sin ersättning.

Det är inte handläggarens fel att det inte finns tillräckligt med jobb åt alla men det är inte heller de arbetslösas fel men de visar ingen förståelse för det utan det ska skickas folk i sysselsättning till höger och vänster för det har regeringen bestämt och som handläggare har man mål man ska uppfylla och får inte tänka själv och fatta egna beslut. De som får akassa kallar man att de får bidrag. När man betalar pengar till akassan betalar man en försäringspremie som  ska täcka skadan om man blir av med arbetet, det är inget bidrag. Det är en FÖRSÄKRING när ska folk börja fatta det??

Jag ska söka jobbet som generaldirektör och om jag får det lovar jag att jag skulle göra den enda vettiga omorganisationen som gjorts där (för det görs omorganisationer där hela tiden och ingen har gjort någon nytta hittills) och de är dels att dela upp AF i en kontrollerande avdelning och dels i en coachande avdelning. Sen ska man utgår från vad de arbetssökande själva vill göra, inte vad regeringen tycker att svenska arbetslösa medborgare ska göra med sitt liv. Bygga relationer med de arbetssökanden blir nästa steg och sluta skicka hotbrev där det står vad som händer om de inte kommer på mötena. Hot och piskor brukar inte leda till ökad motivation vad jag vet iaf.

Att säga till arbetslösa att det är bra att de kommer upp på morgonen, tar en dusch och inte bara sitter hemma utan får delta i gemenskap när anledningen till alla sysselsättningsplatser bara är att se till att företag får gratis arbetskraft, 5000 kr i månaden och sänker lönerna för att få en lägre minimilön är inte bara att vara manipulativ det är även att ljuga. Fredrik Reinfeldt, det är fel att ljuga, fick du inte lära dig det av dina föräldrar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar