måndag 17 februari 2014

Arbetsförmedlingen.se

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=5785262

Fas 3 leder inte till jobb utan till en förvaringsplats. No shit sherlock liksom.  

Jag drömde en natt att att jag gick till AF till min förre handläggare där. 
Hon sa att hon anmält mig till akassan eftersom jag hade sökt för få jobb.
Jag sa att jag hade sökt två jobb. Jag frågade varför hon anmält mig till akassan.
Hon sa att hon tyckte det var lämpligt att jag som arbetssökande söker minst tre jobb.
Jag frågade varför hon inte sa att jag bör söka tre jobb för att undvika att hon anmäler mig till akassan. Då svarar hon att det borde jag förstå själv, det är rimligt att som arbetssökande kunna räkna ut en del saker själv. Jag frågar om hon tycker det är rättvist. Hon svarar att livet är inte rättvist.
Jag var förberedd inför mötet med AF, hade en pistol med mig innanför jackan som jag tar fram. Tack för att inte AF har börjat med metalldetektorer som man måste passera innan man får träffa handläggaren. Jag tar fram den och siktar den mot min handläggare. Hon ser rädd ut och ber mig ta det lugnt. 

Jag säger till henne att det är försent för henne nu. Säger till henne att hon borde ha förstått att man inte kan behandla människor hursomhelst utan att det får negativa konsekvenser. Livet är inte rättvist, säger jag till henne. Kanske är hon rädd. Kanske glad över att jag räddar henne från att behöva fortsätta arbeta som handläggare på en av Sveriges mest hatade och onödiga myndigheter. Det är nog en blandning av rädsla och lättnad jag kan skönja i hennes blick. Jag säger till henne att jag har ingenting att förlora på att döda henne här och nu för jag kommer ändå att bli frihetsberövad och straffad i jobb-och utvecklingsgarantins fas 3. Om jag ändå ska sitta av tid kan jag lika gärna göra brotten.
Vaknar sedan och försöker somna om men förgäves. 
Det var bara en dröm. Men...
I have a dream!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar