torsdag 28 november 2013

Vården i Sverige

Igår var jag ju i stadshuset och lyssnade på div info om gode män och förvaltarskap. Hon som informerade sa att det är inte gode mäns uppgift att åka och köpa saker till huvudmannen, en kvinna sa att på boendet har personalen sagt att det är hennes uppgift att åka och köpa något, schampo, tvål eller något liknande. Då upprepar hon att sådant är boendets uppgift och inte gode mäns och personalen på boendet är välkomna att höra av sig till en jurist på överförmyndarnämnden. Hon menade att de har mycket att göra, det är stressigt och de försöker alltid köpa sig tid.

Är det en sån värld som väntar på mig när jag ska bo på ett äldreboende då det är dags vill jag inte vara med. Jag vill inte bo på ett boende där personalen måste köpa tid, är stressade och inte har tid för mig och mina äldreboendekompisar. Stress och en sån inställning leder ju bara till negativ energi och den kommer sprida sig till mig och mina kompisar så vi kommer bli stressade och må dåligt, fast vi kanske redan har krämpor i form av dålig syn, dålig hörsel, dåligt minne osv.

Personalen har garanterat tid att åka och köpa schampo och tvål men de sitter hellre i personalrummet och pratar med sina kollegor eller uppdaterar sin status på Facebook. Sånt verkar alla ha tid med nuförtiden. Det och andra sysslor på sina smartphones. Inte konstigt folk är stressade när de ska hinna läsa och kommentera vad alla på deras vänlista pysslar med.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar