onsdag 13 november 2013

Ledig tid

När jag sätter mig i bilen och åker någonstans så kör jag ganska sakta för jag tycker det är skönt att inte köra så fort, kör oftast under hastighetsbegränsning dvs om det är 70 kr så kan jag köra 50-60 osv. Oftast blir jag omkörd av de flesta bilar och jag undrar varför alla har så bråttom och måste köra om. I stan är det ju dessutom så många trafikljus så jag träffar på dem där då de får vänta för att de har rött ljus. Hinner de njuta av bilturen, hinner de lyssna på radio eller musiken de lyssnar på?

När jag har handlat på affären så passar jag på att njuta av kötiden och gör det till något positivt i stället för att vara stressad som många andra i kön verkar vara. De byter kö om den ena går långsamt, står och blippar med sina smartphones och ser allmänt missnöjda ut. Inte alla men många. Det är ju ett perfekt tillfälle att passa på att filosofera, reflektera eller läsa kvällstidningen.

Var på Max en gång och stod i kö för att betala. Då öppnar en tjej en ny kassa och säger att det går bra att komma dit också. Jag står kvar för jag har ju inte bråttom. Ingen annan går till hennes kassa så det är jag och en annan person i samma kassa. Det skulle vara roligt att veta vad hon tänkte, om hon undrade varför jag ville stå kvar och köa istället för att komma till hennes nyöppnade kassa.

Tycker lite synd om alla bilar som kör om mig och som har så bråttom. Eller inte om bilarna i sig men de som kör dem så klart. Det är ofta företagsbilar och bilar det står Luleå kommun på. Chefen blir kanske arg om de är borta för länge och undrar varför de kommer för sent. De försvarar sig kanske med att ja det var så mycket trafik och därför tog det lång tid att ta sig fram.

Stackars dem och stackars deras stressade chefer som inte har sig tid att njuta mer av sina bilturer och sina dagar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar