torsdag 31 oktober 2013

Arbete - meningen med livet?

Vi är mitt i höstlovsveckan och många av oss hade säkert velat ta ett par dagar ledigt för att vara med barnen. Men det är ju så mycket att göra på jobbet. Och så svårt att lämna kollegorna i sticket.
Ja, det är arbetslinjen som gäller - både politiskt och privat. Från att arbetet var ett nödvändigt ont har det blivit vår identitet. Och visst behöver vi jobba, men är arbete verkligen meningen med livet?
Vad hände med sex timmars arbetsdag? Är det ett bra förslag att låta arbetslösa dela på jobben med dom som inte har tid med sina lovlediga ungar? Det är mindre än ett år kvar till valet, där jobben står i fokus.
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/273109?programid=3117

Hoppas inte landets alla arbetsförmedlare är  medvetna om hur onödigt deras arbete är och inser vilket slöseri den tid de tillbringar på arbetsplatsen faktiskt är. De flesta arbetsförmedlare jag träffat på verkar dock inte vara medvetna om det och det tycker jag är bra för annars skulle de ju må dåligt och vara deppiga. För man måste ju se människan bakom arbetsförmedlaren, de är ju också människor och kan inte göra så mycket åt att de skaffat utgifter och lån som ska betalas som gör att de måste ta vilket jobb som helst för de behöver tak över huvudet och mat på bordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar