måndag 28 januari 2013

sömn eller vakenhetsproblem?

Satt i dag och lyssnade på ett program i Karlavagnen som tog upp sömproblem. Det pratades mycket om att folk inte kunde sova på natten, de gick upp och lyssnade på radio, såg på tv, åt mm. En del låg kvar i sängen och var stressade över att de inte kunde sova.

Jag har inte problem med sömnen, när jag väl somnar kan jag sova länge. Det är mera ett vakenhetsproblem än ett sömnproblem. Problemet är ju inte att jag inte kan sova utan att jag inte får sova så länge som jag vill för jag måste upp en viss tid, så problemet är ju att jag är trött när jag förväntas vara vaken. You get the idea...

Magnus Betnër kanske inte uttrycker sig som programledaren vill men det är sant. Alkohol och sömntabletter ger bättre sömn, i lagom dos av båda så klart, men alla andra tips man kan läsa på internet är möjligen politiskt korrekta men fungerar inte lika bra.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar